Tekken 7

Tekken 7

12 oktober, 2017 0 av Martin Johansson

I över tjugo år har striden mellan Heihachi Mishima och hans son Kazuya pågått och nu är det dags för en sista strid mellan dem.

Det första jag gör när jag väl har installerat Tekken 7 på min Playstation 4 är att hoppa in i Story Mode, nu när de har pratat om finalen mellan de två frontfigurerna för hela serien så är det klart att man blir nyfiken. Men jag märker snabbt att det är en rätt fattig story på det stora hela. Visst är det intressant att se hur det trappas upp mellan Heihachi och Kazuya, men resten då? De andra 37 karaktärerna får lite text, en strid och sedan en kort filmsnutt – det är allt. Vad hände med individuella berättelser under tio strider med speciella strider som passar in och sedan belönas man med en cutscene? Jag kan nog ses som lite petig här, men det känns som att det fattas mycket i storyn – som varför alla de nya karaktärerna ens är med i turneringen? Jag känner inte att informationen som ges är tillräcklig för att veta varför de nya karaktärerna är med, vad deras mål är och så vidare. Det känns som att de bara är utfyllnad.

Möjligheten att skräddarsy sina karaktärer (estetiskt) är tillbaka och innehåller lagom mycket alternativ för att kunna roa en i några timmar, och sedan roas man i flera timmar till i spelläget treasure battle, där man slåss mot datorstyrda motståndare och rankas upp. Det fungerar som tidigare ghost battles, men efter varje strid här så får man saker och pengar som man sedan kan spendera på att köpa utstyrslar till de olika karaktärerna. Det är som ett nedgraderat The Sims och det räcker gott och väl för att kunna sätta sin egna prägel på favoritkaraktärerna.

Striderna är ju den största anledningen till att man spelar Tekken (det är ju i grund och botten ett fighting-spel, trots allt)  och de behåller det snabba tempot från Tekken Tag Tournament 2 vilket gör att man hinner spela rätt många matcher på kort tid. Jag har själv suttit och spelat ca 10 stycken tvåronds-matcher runt en kvart flera gånger om. Och på detta sätt har jag rankat upp ett flertal

karaktärer från beginner upp till 1st dan och favoriten Kazuya har jag nu vunnit 100 matcher med och han är uppe i rank 16th dan.

Musiken är inget speciellt, den ligger i bakgrunden så man hör den, men det är inget som sätter sig fast i minnet, utan de hinner glömmas bort så snart man är klar med spelet – vilket ärligt talat känns lite småtrist.

Grafiken ser bra ut, men det ser inte ut som att mycket har uppdaterats sen Tekken Tag Tournament 2 som släpptes år 2011, utan några karaktärsmodeller ser ut att komma

direkt från den förra konsolgenerationen. Visserligen går spelet och striderna såpass fort så man tänker inte mycket på det, men i vissa stunder kan det märkas av rätt tydligt.

Om du gillar Tekken som spel utan att fokusera på storyn, så kommer du gilla Tekken 7. Det är ett ordentligt steg åt rätt håll sedan Tekken 6 och du lär ha roligt med det i flera timmar oavsett om du spelar det online mot andra, eller hemma i soffan med några vänner.

BETYG: 8/10

SPELINFO
Testad version: Playstation 4
Genre: Fighting
Utvecklare: Bandai Namco
Utgivare: Bandai Namco
Åldersgräns: 16 år
Släppdatum: 2 juni 2017
Martin Johansson
Följ mig

Martin Johansson

Nybliven småbarnspappa som håller på med Youtube. Martin är ett stort fan av Pokémon-serien även om han anser att det senaste spelet i serien är ett av de svagare. Försöker ständigt hitta olika konsolspel som kan spelas ihop med sambon eller med vännerna hemma i vardagsrumssoffan. Är även en stor brädspelsentusiast
Martin Johansson
Följ mig

Latest posts by Martin Johansson (see all)