Steep

Steep

26 april, 2017 0 av Christoffer Andersson


Berättelsen i Steep är varken djupgående eller särskilt intressant, men frukta ej. Spelet fokuserar desto mer på att du ska bli bergskedjans bästa snowboard- eller skidåkare och du har på så vis alltid en tränare som pratar med dig. I ett spel som detta behövs som tur är inte någon djup story, då “Du har en stor potential och vi satsar alla våra stålar på dig”-konceptet fungerar finfint. Man får sätta sin egen prägel på karaktären man väljer och jag är nöjd med detta då man får skräddarsy sin spelupplevelse mer i och med detta. Lusten att bli bättre och tjäna ihop mer poäng infinner sig under hela spelets gång och det är en riktigt härlig känsla.

När det kommer till spelens kontroll så har Ubisoft gjort precis allting rätt här. Vad du än gör så är din karaktär responsiv och det är mycket sällan man kan skylla på spelet om det skulle gå dåligt i någon backe eller i något hopp. Utöver suverän kontroll har vi även vacker grafik. Motorn målar upp fina snölandskap och det hela ser väldigt lockande och trevligt ut. Man får även som tidigare nämnt sätta prägel på sin karaktär och detta gör man igenom att köpa nya kläder (det finns renar, tomtar, snömän – möjligheterna är många), nya skidor, snowboards med mera. Du kan i princip se ut hur du vill i och med att det finns så många klädkombinationer. Du kan även köra lopp med andra spelare, men även gänga ihop dig med dem och bara åka runt.

Sedan har vi ju det där med musiken. Här har utvecklaren noggrant valt fram låtar som passar spelet. Du kan när som helst ändra låt (underbart) om det kommer något som inte passar just dig och det är riktigt bekvämt.

Gillar du sportspel, fantastiska vyer och trevlig co-op så är detta något för dig. Det fungerar superbt att spela både ensam och i grupp, man har roligt oavsett vad.

[wp-review id=”1273″]

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)