Watch Dogs 2

6 februari, 2017 0 av Christoffer Andersson

rec_watchdogs2

Genre: Action / Utvecklare: Ubisoft / Åldersgräns: 18 år / Antal spelare: 1

STORY
I detta spel får vi axla rollen som Marcus Holloway, en ung man som blir registrerad för brott han inte har begått och därmed blir en rätt stor måltavla. Herr Holloway lyckas bryta sig in i ett stort serverrum och radera sin brottshistorik, varpå den rebelliska gruppen “DedSec” får nys om honom och gärna vill ha med honom i gruppen. Jag berättar inte mer än så , då jag ogärna förstör upplevelsen för någon som inte har spelat spelet ännu.

Något som slår mig tidigt är hur välskrivna karaktärerna är. Innan spelet släpptes var jag en aning tveksam då jag misstänkte att det skulle bli för mycket utav det goda när det kom till karaktärernas humor, men tusan vad fel jag hade. Varje karaktär känns välskriven och unik, men även manusarbetet imponerar. Dialoger karaktärerna emellan är intressanta, oavsett om det utspelar sig i en cutscene eller i en bil på väg till ett uppdrag.

GAMEPLAY
Att styra huvudkaraktären är en fröjd, då spelkontrollen är riktigt bra. Marcus känns hela tiden smidig och jag river inte av mig håret en endaste gång under min tid med spelet. Detta är mycket positivt, då ett dåligt kontrollschema enligt mig kan förstöra ett spel. Vår protagonist springer snabbt, kastar sig över hinder obehindrat och är även en god klättrare.

När det kommer till att styra diverse tech-grejer är det heller inte något fel. Att ratta runt med drönare eller vår radiostyrda bil är mycket enkelt och försämrar inte spelupplevelsen. Det är även mycket lätt att hacka mobiltelefoner, stoppljus med mera.

Ett litet minus är dock fordonsfysiken. Jag tycker att det hela har lite för mycket arkad-känsla och bilarna känns som att dem inte skulle väga någonting alls. Det finns vissa biltyper som är lite tyngre, dem väljer jag oftast om möjligt. Jag undviker helt och hållet motorcyklar då styrningen där är mer eller mindre halvt omöjlig.

SOUNDTRACK
Här kan jag inte göra annat än att dela ut lovord. Vi matas med moderna och svängiga låtar som passar spelets ungdomliga och hippa ton. Radion är knökfylld utav dessa härligheter och även musiken som spelas i menyerna fastnar på hjärnan.

SNABBA TANKAR
Gillar du open world-spel så är detta något för dig. Det finns upp till halsen med saker att göra bredvid storyn och man fastnar lätt för de olika karaktärerna vi stöter på under spelets gång. Man har roligt vad man än sysslar med och när det kommer till storyn så vill man alltid veta vad som händer härnäst. Spelkontrollen är tight, grafiken är vacker och själva helhetsupplevelsen osar utav ett välpolerat spel.

betygwd2

Sist men inte minst, ett stort tack till Ubisoft Nordic som skickade spelet till mig och gjorde denna recension möjlig.

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)