Titanfall 2

7 februari, 2017 1 av Christoffer Andersson

rec_titanfall2

Genre: Action / Utvecklare: Respawn / Åldersgräns: 18 år / Antal spelare: 1

STORY
Till skillnad från det första spelet i serien så bjuds vi denna gång på ett storyläge, och det med råge. Vi får axla rollen som en rätt oerfaren soldat ute på fältet. Innan vi vet ordet utav det avlider hans befälhavaren och där står då dennes gigantiska robot (även kallad titan) utan någon förare. På sin dödsbädd gör befälhavaren oss till förstepilot och här slungas vi in i kaoset. Jag gillar bandet som uppstår mellan vår huvudkaraktären och vår titan. Duon matchar väldigt bra ihop och under hela äventyrets gång så briljerar dessa två tillsammans. Otroligt välskrivet och även fiender och andra karaktärer likaså känns välskrivna av bara tusan.

Sedan har vi ju såklart flerspelarläget, något som de flesta skaffar denna titel för. Det är hur smidigt som helst att koppla upp sig och hoppa in i en match och jag har roligt under varenda sekund. Jag gillar det även det faktum att man kan skräddarsy sin onlinekaraktär och titan på djupet. Vapen, färger, rustningar – allt.

GAMEPLAY
Spelets största hållning är nog spelkontrollen. Vare sig jag rör mig till fots eller inuti en titan så känner jag mig snabb, alert och supersmidig. Till fots kan jag dubbelhoppa, skjuta ruskprickar till höger och vänster och även springa på väggar. Kontrollen hindrar mig aldrig ifrån att ha kul, vilket är ett stort plus i mina ögon. Även sådant som att hantera vapen och slåss fungerar finfint och helt utan problem.

Vi möts även utav stilrena menyer som är lätta att navigera runt i och inställningar för att göra vår upplevelse ännu bättre, beroende på vad man har för preferenser när det kommer till kontrollkänslighet, ljusstyrka med mera.

SOUNDTRACK
Här har utvecklaren tagit i från tårna och levererat ett soundtrack som prickar helt rätt. Under både storyns och onlinespelandets gång så möts vi av allt från episka och tunga musikstrån till lite lugnare sådana under mindre hektiska stunder under vår tid med spelet.

SNABBA TANKAR
Gillar du förstapersonsskjutare, tight kontroll och fin grafik är detta något för dig. Har man spelat Call of Duty sedan innan så kommer man snabbt in i hur spelet fungerar och sedan är det bara att nöta på för allt vad kjoltygen håller.

betygtitanfall2

Sist men inte minst, ett stort tack till EA Sverige som skickade spelet till mig och gjorde denna recension möjlig.

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)