Dishonored 2

8 februari, 2017 0 av Christoffer Andersson

rec_dishonored2

Genre: Action / Utvecklare: Arkane Studios / Åldersgräns: 18 år / Antal spelare: 1

STORY
Emily, spelets ena huvudperson blir avsatt från tronen då en bortglömd släkting gör anspråk på tronen (läs: tar den med våld) i och med att denne var närmare i ledet när det kommer till arvsrätt. Vid ett tillfälle tidigt i spelet får vi välja huruvida vi vill spela som antingen Corvo, eller ex-drottningen Emily. Beroende på ditt val så kommer din spelupplevelse att se olika ut.

Något som imponerar mig är det stora återspelningsvärdet i denna titel. Väljer man till exempel att spela som Emily, så kan man spela om spelet direkt efter eftertexterna, fast med Corvo istället. Jag gillar även det faktum att man kan ta sig an sina uppgifter på så många sätt. Man kan både smyga och vara tyst som en mus eller köra Rambo-style och meja ned allting i ens väg. Det förstnämnda är dock mest belönande enligt mig då man känner sig desto mer nöjd efter ett lyckat uppdrag än om man sparkar in dörrar och för en massa oväsen. I och med oväsendet så lockas även fiender till ens position, vilket kan vara till ens nackdel då det är lätt att kola vippen om man tar sig an för många på en gång.

GAMEPLAY
Här har Arkane Studios tagit i från tårna och levererar en tight spelkontroll som aldrig gör att man blir förvirrad eller trycker fel. Att teleportera sig till olika platser, slåss med svärd mot diverse ruskprickar och styra karaktären är en fröjd och jag blir inte irriterad en enda gång under min tid med spelet. Menyerna är lättmanövrerade och grafiken är riktigt tjusig. Även spelbara och ospelbara karaktärer har en välskriven dialog och det är emellanåt intressant att tjuvlyssna på vad ens fiender pratar om, inte ont anande att man gömmer sig i en container fem meter bort.

SOUNDTRACK
Här bjuds vi på fina musikstråk som passar väl till tidseran. Meny-musiken är genomgående härlig och det är bra avvägt mellan stressiga moment och lugna stunder när man spelar själva spelet.

SNABBA TANKAR
Ifall du gillade den första delen i serien så kommer du även att gilla denna titel, då det är ungefär samma spel som förut men med några nya finesser och krispigare grafik. Återspelningsvärdet är (som tidigare nämnt) högt så det är mycket speltid man får för pengarna.

betygdishonored2hehe

Sist men inte minst, ett stort tack till Bethesda Sverige som skickade spelet till mig och gjorde denna recension möjlig.

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)