Diablo III: Ultimate Evil Edition

Diablo III: Ultimate Evil Edition

20 februari, 2017 0 av Christoffer Andersson

rec_diabloiii

Genre: Action, Rollspel / Utvecklare: Blizzard Entertainment / Åldersgräns: 18 år / Antal spelare: 1

STORY
Detta spel utspelar sig cirka tjugo år efter det att Mephisto, Diablo och Baal har lämnat sitt jordeliv. Från ingenstans dundrar en komet ned och landar på precis den plats där den rysligt obehaglige Diablo för första gången äntrade den dödliga världen och med den stora stenens nedslag så börjar en ny era utav mörker och ondska – något som vi ska sätta stopp för. Vi möter många intressanta och välskrivna karaktärer på vår långa, långa resa.

GAMEPLAY
Jag själv som aldrig har spelat ett Diablo-spel innan blev riktigt imponerad utav upplägget. Jag har vanligtvis rätt svårt för spel med fågelperspektiv men detta spel har fått mig att ända min åsikt – fågelperspektivet passar utmärkt i ett spel som detta.

Det går vid spelets start att välja mellan flera olika klasser, beroende på vad för sorts spelstil man föredrar. Undertecknad gillar att stå i frontlinjen och härja, så för mig var “barbarian”-klassen ett givet val.

Sedan har vi även möjligheten att skräddarsy karaktär. Visst, ansikte med mera går inte att ändra på men vi erbjuds istället vågor utav rustningar och andra utstyrslar för att få vår karaktär att se ut precis som vi vill. Föredrar man att springa runt i bara underkläder, så går det. Vill man istället se ut som en nordisk gud med till exempel en rustning färgad i guld går det också. Möjligheterna är många.

Man kan även lägga till passiva förmågor och här finns en uppsjö att välja på. Jag själv använder en förmåga som gör att jag kan kasta tunga hammare på mina fiender. Perfekt om man börjar känna att fienden får övertaget och vill flytta på sig en stund och attackera på distans.

Det enda tråkiga jag kan komma på, är att laddningstiderna ibland kan vara för långa.

SOUNDTRACK
Spelets musik gillar jag väldigt mycket. När man slåss så bjuds vi spelare på episka fanfarer och man rycks lätt med. Under upptäcktsfärder och i menyer möts vi av musikstråk som går att likna vid medeltida musik, vilket även det också gillas.

SNABBA TANKAR
Gillar du långa spel (jag har lagt cirka 70 timmar på spelet hittills) med en tight och välskriven story så är detta något för dig, utan tvekan. Återspelningsvärdet är högt i och med att man kan välja olika klasser, vilket är ett stort plus i mina ögon.

betygdiabloiii

Sist men inte minst, ett stort tack till Blizzard Sverige som skickade spelet till mig och gjorde denna recension möjlig.

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)