Pewdiepies feta tabbe

Pewdiepies feta tabbe

13 september, 2017 0 av Martin Johansson

Det finns nog inte en gamer idag som inte har hört talas om det svenska fenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Han är världens mest framgångsrika youtuber med över 57 miljoner prenumeranter i skrivande stund, så man kan lugnt påstå att vad han säger och gör kommer att nå ut till många människor, och bland dessa 57 miljoner finns även en stor grupp ungdomar och barn.

Pewdiepie svär mycket, väldigt mycket, nästan så det blir lite löjligt faktiskt enligt min åsikt. Det är många ”fuck” som dyker upp i varje video och så är det faktiskt för många youtubers som jag kollar på. Detta ät något jag har börjat reagera på mer sedan jag blev pappa och försöker att dämpa de få svordomar jag kläcker ur mig ännu mer för att jag vet vilket inflytande jag som pappa, och som vuxen, har på barn i min omgivning. Och nej, jag tänker inte börja skälla på PewDiePie för att han svär, det är ju en av anledningarna till att han har så många som kollar på hans material, för han hade inte haft lika många om de inte hade gillat hans svordomar.

Men när han här om dagen klampade Felix verkligen i klaveret, då han kläckte ur sig n-ordet mitt under en livestream så har han tagit det hela ett steg för långt. Och det är även här som alla delar upp sig i två läger – den ena sidan som tycker som jag, att han har gått för långt och den andra sidan som tycker att det är ett jäkla tjat om rasism och politisk korrekthet. Anledningen till att jag är emot det ord han olyckligtvis yttrade är för att det verkade slinka ut lite för enkelt, lite väl naturligt för att jag ska börja tro att det är ett uttryck han använder rätt ofta. Självklart så svär jag också när jag spelar, och det kan vara rätt flitigt beroende på vilket spel jag spelar samt vilket humör jag är på, men aldrig under mina 26 år här på Jorden har jag kallat någon för n-ordet bara för att det går dåligt för mig i ett spel, eller för att det går dåligt för mig i livet. Jag ska inte predika och komma med pekpinnar om hur bra jag är som aldrig säger just det ordet, utan mer om vilken skada som kan uppstå nu när PewDiePie har sagt det i direktsändning, inför massvis av folk.
För han har många följare, och den yngre skaran kan få för sig att det är okej att säga n-ordet, nu när en person som de ser upp till har sagt det. Och det är inte bara de yngre, utan det är flera som är äldre som försvarar detta med flera olika argument som inte håller i det långa loppet, utan det är bara tafatta försök att få säga saker som egentligen inte behöver sägas, alls.

Det finns ingen som helst anledning att säga n-ordet, någonsin.

(Fotnot: Felix har bett om ursäkt för sitt uttalande).

Martin Johansson
Följ mig

Martin Johansson

Nybliven småbarnspappa som håller på med Youtube. Martin är ett stort fan av Pokémon-serien även om han anser att det senaste spelet i serien är ett av de svagare. Försöker ständigt hitta olika konsolspel som kan spelas ihop med sambon eller med vännerna hemma i vardagsrumssoffan. Är även en stor brädspelsentusiast
Martin Johansson
Följ mig

Latest posts by Martin Johansson (see all)