Mina feelgood-favoriter på Netflix (1)

Mina feelgood-favoriter på Netflix (1)

1 april, 2018 0 av Christoffer Andersson

Alla har vi ju våra egna så kallade “feelgood”-favoriter på Netflix. Ni vet, den där tokmysiga och roliga serien som man kan se om och om igen och aldrig tycks tröttna på. I denna text tänkte jag lista några av mina favoriter på Netflix på just den fronten utan någon särskild inbördes ordning. Nu kör vi!


F.R.I.E.N.D.S / V.Ä.N.N.E.R
Har man mot förmodan inte sett serien, så har man nog iallafall hört talas om den. De sex vännerna Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel och Ross tog 1990-talet med storm och blev en braksuccé. Jag själv håller serien som något av det bästa inom genren sitcom och jag har i dagsläget säkerligen kollat igenom hela serien 7-8 gånger. Humorn träffar precis där den ska och karaktärerna är väldigt lättomtyckta.



Modern Family
Här har vi en TV-serie som är briljant på många sätt och vis. Dels så balanseras serien seriösa och komiska element väldigt bra utan något tar över för mycket. De tre rätt dysfunktionella familjerna vi får möta är roliga på sina egna sätt och allra roligast är det när familjerna ska göra något ihop och det mer eller mindre slutar i katastrof, oavsiktligt. Serien är filmat på ett dokumentär-liknande sätt och det gör att inlevelsen blir desto bättre och gör karaktärerna mer trovärdiga, om man frågar mig. Hade man valt att istället göra en klassisk sitcom av denna så hade succén nog inte varit självklar. Ett stort plus är att varje avsnitt är väldigt oförutsägbart, så förbered er på en hel del knas. Jag har själv emellanåt skrattat så pass att det värkte i kindbenen.



How I Met Your Mother
Trots att det märks att man här har sneglat på F.R.I.E.N.D.S både en och tjugo gånger så tycker jag att den står på egna ben, även om det som sagt blir lite väl uppenbart. Likt nyss nämnda serie så är karaktärerna här väldigt lättomtyckta och lätta att relatera till. Premissen blir lite tjatig emellanåt när Ted ska berätta om hur han träffade deras barn mamma (hur bra tålamod har hans barn egentligen?!) men överlag så hålls ett jämt tempo. Något jag har svårt för var seriens sista avsnitt och ni som har sett det vet nog varför. Men väljer man att se det här så har man nio finfina säsonger att se fram emot.

Har du någon favoritserie som du kan se om och om igen?
Del nummer två kommer inom en snar framtid.

 

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

25 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)