Geeni LUX/PRISMA

Geeni LUX/PRISMA

5 juli, 2018 0 av Christoffer Andersson

Våra hem har ju dem senaste åren blivit allt smartare, mycket tack vare produkter som du kan styra direkt från din telefon eller surfplatta, oavsett var man befinner sig. Geeni har varit snälla nog att skicka över fyra stycken lampor – två av varianten LUX och två av varianten PRISMA. Den förstnämnda lyser endast i vitt och har bland annat dimmerfunktion medan PRISMA också kan detta, men även har en RGB-funktion som låter dig välja bland en himla massa färger om vitt känns alldeles för tråkigt.

Jag som aldrig har använt denna typ av produkter innan blev förvånad över hur lätt det var att synka dem med din telefon. Det enda man behöver göra i princip är att ladda ned Geeni-appen till sin telefon eller surfplatta, samt se till så att båda är uppkopplade till samma wifi-nätverk och sedan vänta en kort stund medans dem synkas med varandra. Sedan är det bara att sätta igång, det är lätt att förstå hur det hela funkar.

Det första jag gjorde efter att lamporna var färdigsynkade var att döpa om dem, var det till exempel taklampan i sovrummet som jag ville ändra namn på så döper man den till “Sovrum – taklampa” eller liknande, så blir det ännu lättare att skilja på enheterna. LUX tyckte jag verkligen om då ljuset i lampan är riktigt bra och det vita skenet får vilket rum som helst att se bra mycket fräschare ut på något sett. Den jag gillade allra mest är dock PRISMA, tack vare RGB-funktionen. Vill Jag ändra till blått så gör man det med enkelhet via en cirkel i appen med massor färger på, man drar helt enkelt med ett finger och släpper sedan när man är på den färgen som man vill ha på lampan för tillfället.

Är man osäker på vad man vill ha, men ändå vill komma ifrån standard-skenet så finns det en massa färdiggjorda val som man kan välja mellan – dem flesta av dem som går att välja mellan syftar åt olika sinnesstämningar så vill man ha lampan igång på en fest så finns det till exempel ett läge som ändrar lampans färg med några sekunders mellanrum.

Är man inte hemma och är osäker på om alla lamporna är släckta så är det superlätt att kolla upp i appen. Skulle man av misstag lämnat en lampa tänd när man går hemifrån så går det utmärkt att släcka den via appen, oavsett om du så skulle vara 30 mil bort – vilket är nästintill löjligt bekvämt.

För att knyta ihop säcken är detta en produkt för dig om du vill höja standarden hemma, men även vill ha det bekväma i att kunna styra lamporna var du än är. Det höga betyget får produkten då batteritiden är riktigt lång, installationen var enkel, appen är riktigt ba byggd och för att Geeni har lyckats göra det hela så bekvämt och smidigt för sina konsumenter.

BETYG: 10/10

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

25 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)