Fear The Walking Dead – Säsong 3

Fear The Walking Dead – Säsong 3

4 januari, 2018 2 av Christoffer Andersson

Levande döda som äter allt i sin väg, misär och överlevnad. Christoffer har kikat på The Walking Dead-spinoffens tredje säsong och satt ett betyg.

Serien:
Det hela börjar med att Travis, Alicia och Madison blir överfallna av en grupp beväpna överlevare som sedan tar de tillfånga och för dem till ett övergivet militär-tillhåll. Väl där så separeras de tre, Travis kastas ned i en källare och Alicia och Madison får sitta inne på ett kontor. I källaren möter Travis flertalet skadade överlevare som också har blivit tillfångatagna. Det visar sig sedan vad det är för hemskheter gruppen som tillfångatog dem sysslade med och det gäller för våra huvudperson att ta sig därifrån om de vill ha livet i behåll.

Detta är enligt mig den bästa säsongen i serien. Dem två första säsongerna gick enligt mig i halvfart men här så sätter det hela verkligen igång och blommar ut. Varenda avsnitt var riktigt intressant och spännande. Jag hade emellertid svårt att slita mig och det blev många sena kvällar då det är lätt att man tänker “bara ett avsnitt till, sedan lägger jag mig”, då man hela tiden vill veta vad som händer härnäst.

Skådespelarnas insats är mycket bra och framför allt Kim Dickens (Madison) briljerar med sina insatser. Hela sexton avsnitt finns tillhanda så det är mycket att bita tag i, men är värt varenda sekund av din tid.

Bilden:
Svärta och färger gör det dem ska, men tyvärr finns det en hel del kornighet i vissa avsnitt. Speciellt under mörka scener, vilket kunde störa emellanåt. Under scener som utspelar sig i ljusa miljöer eller under dagtid är dock bilden glasklar och väldig krispig.

Ljudet:
Här har man tagit i från tårna och jobbat riktigt hårt med ljudet – och det märks. Allt låter precis som det bör göra och det är aldrig något som känns för högt eller för lågt. I vissa avsnitt kunde jag störa mig något på hur högljudda vissa karaktärers fotsteg var men det är inget som stör i det stora hela. Dialog, musik, miljöljud, vapen och annat därtill låter briljant.

Extramaterialet:
Här finns det en hel del att gotta ned sig i. Vi får se hur man arbetade vid vissa avsnitt, höra om seriens framtid och mer därtill.

BETYG: 8/10

SERIEINFO
Regissör:
Robert Kirkman m.fl
Manus: Charlie Adlard m.fl
Skådespelare: Kim Dickens, Frank Dillane m.fl
Speltid: 677 minuter
Genre: Drama, science-fiction, skräck
Släppdatum: 2017-12-18
Åldersgräns: 15 år

 

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)