DXRacer (Iron Series)

DXRacer (Iron Series)

24 april, 2018 0 av Christoffer Andersson

DXRacer har varit vänliga nog att skicka en stol från deras Iron-serie. Christoffer har testat den och delat ut ett betyg.

Denna typ av stolar är riktigt, riktigt populära just nu. I många livestreams, både hobbyvarianter och mer seriösa sådana så sitter dem ofta på en DXRacer-stol. Innan stolen skickades till mig så har jag alltså aldrig provsuttit en sådan och min nyfikenhet var således självklart stor.

Komfort
Just denna Iron-variant är rätt hård, men bekväm – man ska alltså inte alltid associera att ett hårt underlag inte är skönt. Sitsen är precis lagom så att man inte får ont i baken vid längre spelsessioner och detsamma gäller ryggstödet. I paketet medföljer två desto mjukare kuddar (kan tas av om man så vill) som är tänkta att du ska vila din svank samt nacke på. Dessaa gjorde att jag fick en väldigt bra hållning när jag satt ned framför datorn och jag kunde sitta bra mycket längre än vad jag brukar göra. Trots stolens tyngd (strax under 30kg) så gör hjulen att man glider runt väldigt lätt och stolen tyckte jag på så sätt kändes lättare rent viktmässigt än vad den faktiskt är.

Justeringsmöjligheter
Här är en av stolens största plus. Du kan tilta stolen väldigt långt bak om du så känner för det och detsamma gäller ryggstödet. Befinner du dig alltså på en LAN någon gång och känner att du behöver vila en stund så funkar det mycket bra att göra i sin stol (ja, jag lyckades somna i den två gånger). Armstöden går att anpassa efter sina egna preferenser – du kan vinkla dem mot och från din kropp, samt hur höga eller låga dem ska vara. Detta gjorde att jag kunde anpassa stolen utefter vad jag spelade. Spelade jag på konsol så föredrog jag att justera armstöden in emot kroppen och ville jag att armstöden skulle få plats under bordet när jag har spelat färdigt så var det bara att fälla ned dem i sitt lägsta läge.

Att bygga stolen
Manualen som följer med är rätt lättöverskådlig och stolen i sig var inga problem att bygga ihop. Jag skulle dock rekommendera utifrån egen erfarenhet att man är två stycken då stolen som sagt väger en hel del. Det enda svåra tyckte jag var att få fast spakarna som följer med, som är till för att kontrollera tiltfunktionen samt höjning och sänkning. Men med lite lirkande och en målmedvetenhet som heter duga så går det.

Utseende
Sist men inte minst så är stolen väldigt snygg, om man frågar mig. DXRacer skickade över en orange variant men den finns även i ett flertal andra färger – bland annat i grönt, svart, vitt och rött. Stolen osar av en ihållande premium-känsla och är lika vacker att lägga ögonen på som den är skön att sitta i.

Övrigt
För att knyta ihop säcken så är detta en stol för dig som värderar komfort, bra hållning och många anpassningsmöjligheter. Den kommer förmodligen att dra åt sig många avundsjuka blickar på LAN framöver. Detta är utan tvekan den mest ergonomiska och bekvämaste stol jag har haft i min ägo och den är verkligen värd sitt pris (cirka 3690kr).

BETYG: 10/10

INFORMATION
Stolsvikt: 29,60 kg
Maxkapacitet: 130 kg

Rekommenderad längd på användare: 160-195 cm

 

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

25 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)