Dumma Mej 3

Dumma Mej 3

15 november, 2017 0 av Christoffer Andersson

Gru och minionerna är tillbaka i den tredje upplagan i filmserien “Dumma Mej”. Christoffer har sett filmen och delat ut ett betyg.

Filmen:
Gru har lagt skurklivet åt sidan och spenderar numera livet med att arbeta som en hemlig agent, tillsammans med sin fru. Efter att ännu en gång ha misslyckats med att fånga skurken Balthazar Bratt så får Grus arbetsgivare nog och avskedar både honom och hans fru. Mitt i all misär så tar en gammal man kontakt med Gru, som visar sig vara butler till hans tidigare okända tvillingbror Dru. Med en stor dos pepp beger han sig mot sin brors näste, men han visar sig inte vara riktigt som Gru hade tänkt sig. Han är helt tvärt om emot Gru, med en massa hår, kopiöst mycket pengar och en stor dos feghet. Efter mycket om och men, så visar det sig att Dru har hört av sig för att han vill begå ett brott med sin bror, för att bli mer som sin far som nyligen har gått bort.

En av filmens största behållningar (åtminstone enligt undertecknad) är skurken – Balthazar Bratt. En avdankad före detta barnskådis som hade sin guldålder på 1980-talet och således har fastnat i sin gamla karaktär som han spelade på TV. Vi som är vuxna idag matas med en himla massa retroflirtar i form utav danser som var populära under det årtiondet och även en himla massa låtar, väldigt kul för oss som är lite äldre. Är man dock tio år (eller yngre) så uppfattas han nog mer bara som knasig.

Jag gillar även kontrasterna mellan Gru och hans bror. Det skrattas, gnabbas och flamsas om vartannat och det är kul att se hur de “krockar” lite med varandra emellanåt på grund av hur pass olika de är.

Bilden:
I och med att filmen helt och hållet är animerad så finns det inget att klaga på. Färgbalansen är galant och svärtan sitter precis där den ska och tar inte över för mycket någonstans. Kornigheten är som bortblåst.

Ljudet:
Likt andra filmer av denna typ så ur ljudet fenomenalt. Musiken är livlig och bidar alltid med något till scenerna. Rösterna är varken för höga eller för låga, utan är helt lagom. Samma sak gäller med explosioner, vapenljud och annat – det tar aldrig över och låter som man förväntar sig att det ska göra.

Extramaterialet:
Här finns det mycket att sätta tänderna i för den som uppskattar extramaterial. Vi får se hur man utvecklade och tog fram Dru, bortklippta scener, en helt ny minifilm, musikvideor, hur filmen gjordes och annat därtill.

BETYG: 9/10

FILMINFO
Regissör: Eric Guillon, Kyle Balda och Pierre Coffin
Manus: Cinco Paul och Ken Daurio
Skådespelare: Russell Brande, Steve Carell, Jenny Slate m.fl
Speltid: 86 minuter
Genre: Animerat, äventyr
Släppdatum: 2017-11-13
Åldersgräns: Barntillåten

 

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)