Baby Driver

Baby Driver

19 december, 2017 0 av Christoffer Andersson

Rån, enorma summor pengar och kärlek. Christoffer har sett Baby Driver och delat ut ett betyg.

Filmen:
Vi får följa den unge och tinnitus-skadade mannen Baby, som har hamnat lite på fel sida av lagen – så att säga. I yngre år stal han en bil, men han visste inte vem det tillhörde och Doc (Kevin Spacey) som äger bilen hann ifatt honom. Doc sysslar med rån av olika slag och erbjöd Baby att betala av sin skuld genom att utföra jobb åt honom, istället för att placera honom i en rullstol resten av livet. Till slut är skulden återbetald och det är här som Baby möter Debora – en vacker och charmig servitris som han kärar ned sig i. Doc behöver dock hjälp med ett jobb en sista gång och för att skydda sina nära och kära så går Baby med på det. Han räknade med en lugnt slutresultat men hade fel, ack så fel.

Bland de lite större namnen så ser vi bland annat Kevin Spacey, Jon Hamm och Jon Bernthal, som alla tre gör riktigt bra ifrån sig i sina respektive roller. Den skådespelare jag blev mest imponerad av är Ansel Elgort, som spelar rollen som Baby. Han spelar rollen som en tillbakadragen, tystlåten och musikberoende ung man galant och jag blev riktigt överraskad, då jag inte hade hört talas honom sedan innan.

Vad gäller filmens tempo, så är det fullt ös mer eller mindre hela tiden. Eftersom att Baby använder sin musikspelare för att slippa dras med sin tinnitus hela tiden så är det musik av olika slag i påslagen i princip hela filmen igenom, vilket har gett regissören ett väldigt bra tillfälle att verkligen välja rätt låtar till rätt scener för att förmedla rätt känsla och det har man lyckats riktigt bra med.

Bilden:
Detta är en av filmens svagare sidor, tyvärr. Medan färger och svärta gör sitt jobb toppenbra så är en viss kornighet med under hela filmens gång och detta var extra märkbart under mörka scener. Väldigt synd, då det stör i det långa loppet. Bilden är absolut inte dålig men kornigheten under vissa delar av filmen drar ned helhetsintrycket en hel del.

Ljudet:
Här har man lyckats riktigt bra och det är tur med tanke på att det spelas musik i princip hela filmen. Men även vapenljud, dialog och övriga ljud i miljöer runtomkring låter riktigt bra.

Extramaterialet:
Här blir man inte besviken. Vi bjuds på i runda slängar tjugo minuter med borttagna och förlängda scener, får se Ansel Elgort köra go-kart, koreografin ur vissa scener, hur man valde låtarna som spelas under filmens gång och mer därtill.

BETYG: 9/10

FILMINFO
Regissör:
Edgar Wright
Manus:
Edgar Wright
Skådespelare:
Ansel Elgort, Jon Hamm, Kevin Spacey m.fl
Speltid:
98 minuter
Genre:
Action
Släppdatum:
2017-12-11
Åldersgräns:
15 år

 

Christoffer Andersson
Följ mig

Christoffer Andersson

24 år gammal spelnörd bosatt i Östergötland. Förutom att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Straholic.se så tycker han även om att pyssla med grafisk design och samla på bluray-filmer. Storfavoriten är spelserien Metal Gear Solid och talas det illa om TV-serien "Vänner" i hans närhet så blir han snabbt defensiv.
Christoffer Andersson
Följ mig

Latest posts by Christoffer Andersson (see all)